【学术讲座】日本法政大学信息科学研究科科长佐藤裕二教授学术报告通知

发布时间:2017年03月17日 来源:软件与微电子学院 国际合作处 点击数:

报告题目:Introduction to Genetic and Evolutionary Computation

报 告 人:佐藤裕二 教授

报告人单位:日本法政大学

报告时间:2017年3月21日 10:00-11:30

报告地点:西北工业大学友谊校区毅字楼阶四

邀 请 人:郑江滨 教授

邀请人单位:软件与微电子学院

报告简介:Evolutionary Computing is the collective name for a range of problem-solving techniques based on principles of biological evolution, such as natural selection and genetic inheritance. At first, I will briefly explain what is evolutionary computation and genetic algorithms. Second, I will show ourresearch examples such as (1) Event-driven Hybrid Learning Classifier Systems for Online Soccer Game, and (2) Voice Quality Conversion using Interactive Evolution of Prosodic Control.

报告人简介:佐藤裕二,日本法政大学计算机信息科学学院教授,信息科学研究科科长。佐藤教授分别于1981年、1997年获东京大学工程学学士和博士学位。2007年-2008年期间,佐藤教授曾在美国伊利诺伊斯州遗传算法实验室(IlliGAL)做访问学者。主要研究兴趣包括众核体系结构的进化性计算,多媒体问题的群体智能以及机器学习技术进化设计。佐藤教授曾于2015年获国际学术期刊International Journal of Intelligent Computing and Cybernetics的“高度推荐论文奖(Highly Commended Paper Award)”。他还曾多次举办国际会议,并担任多个国际会议的大会委员等,如ACM/SIGEVO。